Två av Sveriges starkaste kvinnor 

I väntan på att få höra något om transport från ranchen till karantän i Calgary, som måste ske innan den 29/8, annars lär jag göra om hela proceduren…. hann jag åka och tävla i Sveriges starkaste kvinna -63kg.

Efter att ha lugnat ner mig lite kan jag konstatera att jag gjorde det rätt bra 😉

Började med Farmers (bära 63kg väskor i varje hand) 20m för att sedan direkt välta ett 240kg lätt traktordäck. Var snabb med farmers och det gick bra ända till traktordäcket valde att attackera mitt ben.

Lite is och kyla på det så var stockpress andra grenen, min bästa gren, i vanliga fall, med två friska ben så att säga. Tänkte att det är bättre jag går ut och får 1p än ett streck i protokollet. Slutade 5:a i båda grenarna.

Sedan var det gren 3, kronlyft (ett marklyft fast från högre starthöjd) och smärtstillande hade börjat verka. Där satte jag personligt rekord och lyfte 165kg. Delad 3:a!

Man startar varje gren utifrån placering i den föregående, 1:an startar sist, 2:an näst sist osv…

Gick ut i mitten till fjärde grenen som var Fingals finger. Ungefär som att lyfta upp och tippa över en flaggstång, vår var dock inte sååå lång men vägde 100kg. Kände att det här är lite min grej. Och det var det, blev grenvinst! KLICKA HÄR FÖR FILM PÅ FINGALS FINGER

Skriv en bildtext

Gren 5 var ett dragmedleyKLICKA HÄR FÖR FILM PÅ DRAGMEDLEY
Den vikt jag drar till mig i repet väger 160 kg och den jag sedan släpar baklänges 110kg. Slutade 2:a i grenen med 0.62 sek till grenvinnaren som var Linnea.

Sjätte grenen var hantelpress där jag gjort 37,5kg på träning hemma. Målet var att tangera det och i bästa fall sätta personligt rekord på 40kg. Mitt lyft på 40kg godkändes tyvärr inte. Det var sååå nära, hade jag stått en microsekund längre! Blev iaf delad vinst då både jag och Linnea (som regerar Strongwoman-tävlingarna) slutade på 38kg. Tack till Anders BergströmFyshuset som lärde mig tekniken i hantelpress! KLICKA HÄR FÖR FILM PÅ HANTELPRESS

Inför sista grenen som var atlasstenar på 79kg & 97kg, låg jag 3:a totalt med 0,5p till tvåan. Vi gör det enkelt, jag ska träna mer på dem!

Slutade 4:a totalt med en halv poäng till trean och till EM i London. Tar igen det nästa år!

Jag tar med mig två grenvinster, en andraplats och mer teknikträning.

En eloge till Greta som gjorde en superbra tävling, fightades i alla grenar, med sina blotta 15 år!! Hon kommer bli farlig!

Stort tack till familjen Rosén för stöttning och coachning!! 

Stort tack till familjen Bilmetro Sandviken, Proteinbutiken i Gävle & Häcklinge Atletklubb för sponsring med bil, kläder & resa! 


Stort tack till familj, släkt och vänner för stöttning och pepp!

Ni betyder lika mycket allihop ❤

Och en eloge till arrangören som ordnade en jättebra tävling!

Nu blir det en långsiktig satsning till nästa år! Kanske någon vill sponsra mig och Greta till nästa mästerskap? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s