På väg till Rocky mountains

En tisdag förmiddag gav vi oss iväg mot Swift Dam i Rocky Mountains. Got Grit fick prova på det tuffa livet och jag hade honom sadlad som handhäst på vägen dit.

DSC_0361

Jag har ju bara suttit på honom med sadel en gång och det är väl rätt tidigt att släpa med honom till bergen egentligen men det verkar inte finnas något som bekommer denna herre. Han hänger på de andra hästarna som att han redan vore världsvan.

DSCN2616

Vi stannade och käkade lunch och sadlade om några hästar. Jag hoppade upp på Got Grit och red honom sista biten, hade dock glömt tränset hemma så det blev till att knyta grimskaftet som tyglar i repgrimman. Som med många andra unghästar kan det vara lite svårt med framåtbjudningen i början. Jag trodde liksom han skulle följa flocken, för de gick iväg. Men icke, han stod, som en fura.DSC_0362

Amanda fick vända tillbaka och ta Got Grit som handhäst, med mig på. Så jag hade inte längre några tyglar utan kunde bara åka med och hoppas på det bästa. Han är så duktig och här filmar Amanda lite när hon har mig som handhäst 🙂

DSC_0376DSCN2622

Passade på att lära honom framåtsignaler vid lämpliga tillfällen och efter typ en halvtimme kunde jag rida själv. Ser ni vår spökryttare?

DSC_0378

DSCN2623

DSCN2628DSCN2632Vi såg en Bobcat på vägen och precis när vi kom fram till Swift Dam såg Nicke ett kattdjur som låg nere vid en bäck. Chuck tror att det var en bergslejon-unge, dvs en Puma!

För ca 15 år sedan var det ett bergslejon/puma som tog en liten pojke i ett buskage precis där vi campar. Han fick typ hela hjässan uppsliten men klarade sig tack o lov!

Trötta, nöjda och med lite ont i rumporna käkade vi gudomliga Fajitas runt lägerelden.

DSC_0396

Over and out!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s