Vildhästen – Deboo´s Got Grit

Ja hörni, hur ska jag förklara det här?
Vi kom ju hit tisdagen den 21 juni och direkt när jag hoppade ur bilen stod han där, så glad att se honom igen!
På kvällen satt vi och snackade lite, Chuck skruvade lite på sig och sa lågmält, ”Got Grit är kasterad…” Va? ”Ja, han kasterades som åring, jag hade ett gäng hästar inne och han var en av dem. Jag vet inte varför jag inte brännmärkte honom, jag brukar alltid göra det.” sa Chuck.
Du skojar? Det är inte möjligt… Är du säker? ”Ja” sa han., veterinären hade också sett det.
Hur gör jag nu? Det är rätt mycket pengar det handlar om och jag vill att hästen ska ha något form av mervärde i Sverige… Inte för att jag ska tjäna pengar men för att möjligheten ska finnas att föra blodet vidare. Det svängde snabbt och jag tänkte att här finns ingen tid att spilla, jag lär träna en ny häst.
Onsdag morgon går jag ut för att verkligen kolla Got Grit och mycket riktigt så fanns där inga kulor. Däremot såg han liksom inte kastrerad ut heller, kanske bara är ett fult ärr. Fan, så tråkigt… Jag får väl ha honom som min häst här, tänkte jag. Så här såg det ut:kastrerad
Chuck frågar vilken häst jag vill ha istället och är väldigt mån om att  jag ska ta hem någon som jag verkligen vill ha. Ja, inte vet jag, haha. ”Ett sto eller en hingst? Vilken färg?” frågar han. Ja… får jag välja så gärna en lite rolig färg, sto el. hingst spelar ingen roll.
Så på torsdagen tar vi bilen ut på ägorna och spanar in några flockar. Vi vallar in en buttemilk buckskin, en ljusgul häst med svart man och svans. Den var jättefin men inte riktigt min typ. Den högra på bilden:
_DSC0941
 Jag hittade en annan… En ljusbrun skäck med svart svans och blå ögon, Chuck kallar honom Wildeye. I´m in love. Kolla in Wildeye HÄR.
Han är inte i världens bästa skick då han har blivit lite utstött av en annan hingst och gått på magert bete. Om han har kulorna kvar eller inte syns inte just nu. Chuck har med säkerhet inte kastrerat honom iaf, den här hästen kommer man ihåg. Om någon annan gjort det vet han inte men i så fall borde den vara brännmärkt.
Vi tar iaf in Wildeye och börjar jobba den och jag hoppas jag ska se bättre när jag kan komma lite närmare.
Men jag kan inte riktigt släppa att Got Grit skulle vara valack så när jag tagit in honom en dag och tränat med sadel så tar jag en titt. Å håll i hatten nu.
Han har ju för f*n kulorna kvar!

_DSC1226

Jag ropar på Anna, Camilla, Rickard, Amanda & Nicke. Alla kollar och konstaterar att, där är en pung med två kulor i. Det går inte att missa, denna häst är inte kastrerad. Vad är det frågan om?
Chuck dyker upp i bilen efter en stund, jag ber honom stänga av den för att han ska höra. ”Got Grit är en hingst” säger jag. ”Nej” säger Chuck. ”Jo, det är han, jag lovar”. Jag ber honom gå och kolla och när vi kommer fram finns där inga synliga kulor. Vad är det frågan om? De var ju där nyss? Jag lovar! Alla andra kollar och instämmer med mig. Chuck skrattar.
Hästen är 3 år, trillar kulorna ner så sent? De lever ju i ett hårdare klimat här än hemma, har det med saken att göra?
Så pågår det, ena stunden har han en väl syns pung med kulor i, nästa gång syns ingenting.
Att hästen inte är kastrerad är jag övertygad om, frågan är när kulorna tänker stanna där nere och inte åka hiss…
Så ja, han kommer följa med hem, som planerat. Men som detta har satt griller i huvudet på mig, och inte minst Chuck. Undra vems häst han kastrerade för två år sedan? Haha!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s