Inridning & Extreme Mustang Makeover

Hittade en intressant artikel om en svensk tjej som gjort en liknande resa som mig. Hon skulle på 100 dagar få en vild häst tävlingsklar.
mustang

Bild från artikeln i Hippson

Läs artikeln om hennes resa HÄR

På dag 3 kunde hon kamma ut manen på hästen, på dag 12 rida den.
På min dag 3 i arbetet med ”vilden” kunde jag komma nära och röra honom med min förlängda arm, pinnen men inte ta på honom med handen.

pass 4

Nu hann ju inte jag med att träna med sadel på min vilde. Däremot skrittade jag på honom barbacka dag 5. När jag dag 3 inte kunde röra honom trodde jag aldrig jag skulle komma så här långt två dagar senare!

3

Efter 100 dagar var hon med på tävlingen som innehöll moment som att leda och kratsa hovar till rida en bana och öppna grindar m.m.
Imponerande bedrift och i artikeln finns en länk till en film där hon sitter upp på hästen första gången. Något som slår mig i inridning av hästar här i Sverige kontra USA är hur olika vi gör det.
Det är rätt vanligt att vi här hemma har två medhjälpare, en som håller i hästen och en på sidan…
”Där borta” gör man det oftast själv…
Det är ju viss skillnad mellan dessa hästar och våra sporthästar, våra har en helt annan nerv och kräver (kanske) därför en annan typ av hantering.
Vet inte om det utpräglade sökandet efter en ledare är större hos vildhästarna än sporthästarna, jag kan uppleva det så när man jobbar med dem. Att de är kontaktsökande och uppmärksamma på ett annat vis. Är eller har sporthästarna blivit mer individualister?
Kul att läsa om någon som varit med om en liknande resa och all cred till henne för denna bedrift! Hästen ser otroligt fin ut på tävlingsdagen. Nu längtar jag efter att få hem min vilde och jobba med honom på riktigt! ♥
Ska åka och checka lite priser på byggtimmer, markduk och annat virke vi behöver till lösdriften. Frågan är: XL Bygg, K-Rauta eller Byggmax? Vad säger ni?

Så länge kan ni gå in och kolla vad som händer på ranchen just nu.