Transporter och blodprover

Mailat lite med transportörerna igen, karantän och flyg är lättast i sammanhanget. Det större kruxet ligger på vägtransportörerna Montana-Calgary och Luxemburg-Stockholm då landsgränser ska korsas. Vilka papper behövs? Var ska det betalas tull och skatt? Vilken behöver vilket dokument?
Han har ett registreringsbevis, en veterinärkontroll ska göras på plats på ranchen innan han lämnar den och i Luxemburg skriver de ett T1 dokument för inpassering i Sverige. Men så skriver transportören i USA som ska köra honom till karantän att jag behöver ett ”coggins” = blodtest… Men, det ska de ju göra under tiden i karantän, behöver jag göra det innan han lämnar ranchen också, för att få komma in i Kanada?
Efter några mail fram och tillbaka med henne och Chuck kunde vi konstatera att blodprovet ingår i den veterinärundersökning som måste göras för utresa ur landet. Blev lite nervös att svaret på blodprovet skulle ta 2 månader att få, haha, då hade det varit lite kört så att säga… Men det tar bara ett par dagar.
Så just nu ligger fokus på att se till att boka tid med en veterinär så han får lämna landet. Då ska han också lastas för första gången, i det här släpet 🙂chucks trailer2

chucks trailer

Det kommer garanterat bli några utgifter jag inte räknat med, skatter och avgifter vid passering av tullar och gränser… Pengar är ju en sak men vad händer om han inte har rätt intyg med sig vid rätt gränskontroll!? Då uppstår ett större problem.
Ibland känner man sig rätt maktlös här hemma bakom skärmen, överlåter hästen helt i andras händer och kan bara hoppas på det bästa. Litar på chaufförer och personerna som kommer hantera honom på vägen, alla är medvetna om att han nyss kommer från vildmarken…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s