4th of july – Parad & nationaldagsfirande

4th of july – Vilken stämning, en riktig folkfest!

Vi åkte på förmiddagen in till Choteau, en liten stad/by där vi skulle fira nationaldagen. Det börjar med en parad runt lunchtid. Den inleddes av uppklädda ryttare på välpolerade hästar med Amerikanska flaggan vajandes i fronten.Parad hästar Sedan följde allt från utklädda småbarn på målade ponnys till mini-bilar och gigantiska traktorer, kvinnor i hula-hula kjolar och fina veteranbilar. Många politiska budskap drog förbi och det regnade godis över barnen som stod längs vägen.

Parad brandbil o ponny

Brandkåren var på plats, inte för att släcka bränder utan för att delta i paraden. Med stora vattenslangar fick sig vissa åskådare längs gatan en dusch. Arbetshästar drog flak, åsnor drog kärror, ädla hästar drog ädla vagnar. Ja, ni ser själva bilderna, det var en salig blandning av människor, maskiner och djur.

Parad bilar

Alla lika glada, trevliga och gästvänliga! Här har vi i Sverige lite att lära 😉

Parad blandat

Efter paraden sprang vi ett hinderbanelopp, Got Grit, 5 km med 25 hinder. Det får ett eget inlägg 😉 Efter det drog Rodeon igång för att sedan bygga upp en boxningsring, i rodeoarenan. Här är de kreativa 😉

Om ni ska till USA sommartid någon gång, så se till att vara där över 4 juli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s