Förebild inom hästhantering

En av mina stora förebilder på hemmaplan är ju såklart Eamon Hickey , tyvärr har jag inte sett honom live men däremot flera klipp på Youtube.

Jag tror generellt vi är lite för försiktiga när det gäller hantering, rädda för att skrämma. I grund och botten handlar det ju egentligen om tydlighet, utan att blanda in aggression och i vilken sinnesstämning vi själva är i i just när något händer eller ska utföras. Om du är osäker på vad du gör så blir ju såklart hästen också, ganska enkel ekvation.

Hittade en väldigt bra artikel där jag känner igen mycket av tillvägagångssättet från hur jag själv har gjort, utan att ha läst någon ”manual”, utan bara gått på känsla och erfarenheter från Chuck. Klicka er vidare hit: Eamon sitter in en 2,5 åring

Over and out!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s