5.3. Stencool häst!

Lunch: Tillbaka ut för att vänja honom vid att jag kommer fram och det var inga problem. Grimman åkte på och vi vandrade runt lite, jobbade med plastpåsen och jag hängde på honom. Allt gick smärtfritt och det var dags att plocka in ett nytt moment: sadelpadd + blå vattentunna.

Han fick lukta på sadelpadden, sedan strök jag över hela honom med padden, först mjukt och sedan lite mer ”oförsiktigt”. Det låter otroligt men han står hela tiden med löst grimskaft och ingen tendens till att ta till flykt. Satte padden över nacken på honom och tänkte att om jag ska kunna sitta upp så måste han vänja sig vid att något rör sig över huvudhöjd på honom.

Känns som att jobbet med påsen avdramatiserat mycket. Tog en break från att toucha honom med padden och la ner den på marken.

5.2

Ledde honom över den, mellan den och den blå tunnan och smalnade av avståndet mellan padden och tunnan. Det är det som är så roligt med de här hästarna, de struntar liksom i prylar, de verkar inte se det som ”hot” som våra hästar generellt gör, ni vet soptunnor, postlådor o dyl som våra reagerar på.

Sen så klättrade jag upp på vattentunnan och ställde mig där, helt upprätt. Sket väl han i.

5.2b

Jaha, men då tar jag väl sadelpadden härifrån tänkte jag. Så där stod jag, upprätt på vattentunnan och vevade med sadelpadden över honom! Snacka om bra mentalitet! Jag var liksom 1m över honom, vevandes med en sadelpad och han brydde sig inte alls!

5.2a

Hur ska det här sluta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s