Landet för länge sedan-Dinosaurier!

Ni vet filmen Landet för länge sedan, så himla fin film. När man ser naturen i filmen och samtidigt befinner sig i Sverige är det svårt att föreställa sig att dinosaurier har funnits. Var ska de få plats liksom?

Land-Before-Time-650x434

Så kom jag till Montana och bland det första som slog mig var att: HÄR, här har det minsann vandrat omkring dinosaurier! Bara att blicka över landskapet gör att man ser dinos på näthinnan. Bild1Det är så självklart, här får de ju plats! Vidderna, lite kuperat, de oändliga vyerna med Rocky Mountains i bakgrunden. Det är som ett sago-landskap, fast på riktigt!

_DSC2226_4902

_DSC2278_4952Faktum är att ett team har grävt fram ett helt skelett från en dinosaurie på Chucks mark. Vi red dit en dag, inte långt ifrån ranchen och det var på vägen dit vi mötte Grizzlybjörnen på hästryggen!

Platsen ser ut dom vilken stenig kulle som helst och det finns fortfarande kvar blå plast från arkeologteamets arbete. Jag antar att de använder plasten till att skydda skelettet tills det kommer till ”verkstaden” där de sätter ihop det.

Vi hoppade av hästarna och började snoka runt, det var svårt att urskilja då det mesta såg ut som stenar.

_DSC0423DSCN0588Det var många gånger vi hittade något och ropade på Chuck för att kolla men icke… en sten, igen… Ni vet när man letar kantareller och gång på gång tror sig se en, och besvikelsen när man upptäcker att det bara var ett löv, igen…

Men så till slut, hittade jag en bit, som hade små porer i sig och Chuck kunde bekräfta att det var skelett från dinosen! Tror du mig inte? Men då ska du få se!

Jag tog med den hem, så här i en burk hemma i Sverige har jag ett dinosaurieben! Coolt!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s