Fantastisk ridning till Rocky Mountains

Två gånger har jag gjort denna fantastiska ritt! Vi rider från ranchen till Swift damm i Klippiga bergen, en ritt på 6-7 timmar i underbar natur. Campar där en natt eller två och rider sedan hem.
För det första är ritten på vägen dit en naturupplevelse du inte kan komma i närheten av, om du inte har en lokal guide som kan vägarna (eller vilka vägar!? Det finns inga vägar), och hästar som bär dig dit.
Chuck3
Tystnaden, landskapet, hästarna och att aldrig veta vad du kommer få se härnäst, kanske ingenting, kanske en björn. You never know… Och även om det inte skulle springa ikapp 4 elks och ställa upp sig, som det gjorde när jag & Cassandra var där, så gör det inget, njutningen är total av att bara vara.
Elks
Dessa sprang upp jämsides med oss…
Elks2
Och ställde sig, som gjort för ett vykort! Inte ofta man får vara med om detta! 4 stora Elks!
Det är många rovfåglar som seglar över oss under hela ritten och man märker hur mycket närmare naturen Chuck är jämfört med oss. Han lokaliserar och kan dra slutsatser om vad som händer var, med hjälp av väder, vind och djur. Vi gör några korta stopp under vägen och Chuck har många historiier att berätta. Det är ett privilegium att lyssna när han berättar…
Risky
Jag & Risky
Vi möter om flock nyfikna hästar, den ena har någon gång i sitt liv brutit ett framben. Det frambenet är krokigt och kortare än det andra. Men den ser glad ut, även om rörelsemönstret inte är som det ska hänger den på sin flock. Obehagligt i mina ögon men pälsen är blank och den är fin i hull, ser inte lidande ut av det idag… Den kommer naturligtvis aldrig kunna användas till något, men har den ens en ägare?
kollage2
kollage1
1. Mötte en lama som gick med en koflock, för att skydda mot rovdjur! 2. Powernap och lunchpaus 3. Hela ligan halvvägs 4. Jag & syster som huliganer pga vind
På bilden här under jagar hunden (den ljusa pricken) en coyote (den bruna pricken).
coyote 2
Chuck

Leader of the pack…

Vi närmar oss…
kollage3
Efter några timmar i sadeln kommer vi fram till det här huset och Cassandra säger: Det här ser ut som ett skräckfilmshus! Det fattas bara att det kommer en stor Jeep med kedjor i fronten! Det verkar öde men det går ett tiotal hästar där. Chuck känner till mannen som bor i huset. Innan han flyttade in hade björnar övertagit huset!
horror house
Skräckhuset
När vi sedan kommit fram till campingen, sitter och väntar på lite kök så kommer en stor Jeep rullandes mot vårt läger och Cassandra utbrister: Men den där Jeepen skulle kunna höra till skräck-huset! 
Och mycket riktigt, det gör den. Och ur kliver en mycket trevlig man med fru. Tänk så fel man kan ha… Bara för att de inte har samma standard som oss? Ingen av oss skulle bo som han gjorde…

_DSC2547_5221

chuck2

King!

2 svar till “Fantastisk ridning till Rocky Mountains

  1. Ping: Chuck på jakt i Klippiga bergen | DeBoo´s Got grit·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s