4.2. Hur gick det med grimman!?

Fortsättning från Breakpoint

Jag plockar upp änden på lassot och kan gå direkt fram.

3

Vänder tillbaka och hämtar grimman, sträcker fram grimman så han får nosa på den. Storögt och med krökt hals luktar han på den, backar ett steg men stannar.

kollage grimma

Jag går in i hans zon och ställer mig vid hans bogblad, lägger högerarmen över hans hals och nacke. Greppar grimman och trär den över nosryggen, han rycker till lite men inte mer än så. Det är med rätt fumliga händer som jag lyckas dra grimmans nackstycke över huvudet på honom och göra en knut så den sitter fast, att vara försiktig men ändå säker. Puh!

kollage grimma2

Så där står jag, med hästen i grimma, kan inte fatta det själv! Det var så… odramatiskt… Och kolla smilet på bilden när jag inser att knuten är knuten 😀

kollage grimma3

Har ett långt grimskaft och vänder mig bara om och går iväg, han följer efter. Jag vet ju att när det kommer lite tryck i grimman kan situationen bli helt annorlunda. Skulle han få för sig att springa iväg har jag inget att sätta emot, det är bara att släppa. Men han gör inte så mycket till motstånd utan följer mig. Vi går runt i en stor cirkel, han går bakom mig och när jag stannar, stannar han.

 

Jag går in mot mitten och ger ett litet tryck i grimman, vilket det är meningen att han ska ge efter och gå fram för. Men det förstår han såklart inte riktigt än utan vänder istället huvudet åt andra hållet, jag bromsar inte utan släpper grimskaftet…

Så nu står han där lös, i grimma och jag funderar på om han kommer stå kvar när jag går fram för att ta upp grimskaftet… Den svåra avvägningen att ta det försiktigt och samtidigt göra det med självsäkerhet, det är hårfint! Jag har kontakt med honom och närmar mig grimskaftet, han står kvar! Puh!

Så vi tränar på att gå i grimma och grimskaft. Han följer efter mig, lär sig att gå fram för tryck och för varje gång jag stannar så kommer han närmare och närmare. Det är så fint…
kollage leda

Stannade upp och bara klappade honom. Det var som att en pollett trillat ner. Han verkade lite på mig.

Tog försiktigt av grimman, klappade honom och gick mot utgången, han kom efter. Lämnade honom ensam där med mat och vatten. Nu iväg och ta mig an projektet ”rodeohästen” Joe… to be continued…

 

2 svar till “4.2. Hur gick det med grimman!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s