4.1. Breakpoint!

Måndag den 29 juni 2015
Kom närmare direkt idag, vi körde vår lilla procedur med att lyda mitt kroppsspråk och han följde efter mig. Trots att jag kan stå så nära vill han inte riktigt att jag tar på honom med handen. Så fort jag gör ett försök så tar han små steg åt sidan. Han märker direkt när jag tänker lyfta armen…

pass 4.JPG

Tiden börjar bli knapp, han är lugn och trygg men vill som sagt inte riktigt släppa in mig i sin zon. Strävar efter att komma in på hans vänstra sida, bakom huvudet, i höjd med bogen för att vara på en säker plats, ifall han skulle få för sig att springa rakt fram eller sparka. Känner att jag står lite i ett dödläge igen och tillkallar Chuck men han gör samma sak med honom. Chuck har hela min process under uppsikt och lita på honom vad gäller att avgöra när det är dags att hjälpa till lite för att ta nästa steg. Ibland behöver man bara bryta en ond cirkel…
chuck.JPG
Efter en stund tar vi fram lassot och han behöver bara se lassot för att veta som komma skall. Han springer iväg men är snabbt fångad.
Jag går in och tar över. Det är som att han känner sig trygg med kontakten som lassot ger för han blir en helt annan häst när han får det på sig nu. Jag kan i princip gå fram direkt, stryker honom i pannan, ner över nosryggen, upp över nacken och över på halsen. Han bara står där, med sänkt huvud och öronen framåt.
Står där länge för att han ska känna att allt är lugnt, han verkar trivas och är avslappnad. Lägger armen över halsen och klappar på andra sidan, stryker honom över hela huvudet. Det är något magiskt över det hela. Finns inget som hindrar honom från att sticka iväg men han väljer att stanna.
Här kanske jag personligen skulle ha gett mig men… Här väntar vi inte med att vänja dem vid saker så Chuck slänger in en repgrimma. Jösses tänker jag, menar han allvar!?
Jag lämnar hästen och går o plockar upp grimman i mitten. Kommer han stå kvar när jag närmar mig igen?
Hur det gick? Kom tillbaka ska ni få se en bildbomb!

Ett svar till “4.1. Breakpoint!

  1. Ping: Fjärde mötet, del 2-Hur gick det med grimman!? | Projekt Vildhäst·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s