3.1. Följa John…

Söndag den 28 juni 2015
Har varit på andra äventyr så han vilade från mig igår lördag. Idag är det 40 grader varmt ute och har vi varit på rodeo, som får ett eget inlägg så småning om 😉

_DSC0247

Gick ut till vilden på kvällen när vi kom hem. Sist fångade vi ju honom med lasso och jag kunde efter en stund gå fram och röra vid honom i pannan, galet!
Började med den vanliga proceduren, stå i mitten och få honom att flytta sig för mitt kroppsspråk, kunde nu styra honom med hjälp av bara små handrörelser. Full fokus på mig i mitten, drev honom framåt, lättade på trycket och han stannade upp. Vände mig om och han följde efter några meter bakom.
Så jobbade vi tills jag kom närmre och närmre, tills han följde mig runt i cirklar, han stannade när jag stannade och följde igen som en hund när jag gick iväg. Kunde till slut, utan lasso röra vid honom med min förlängda arm, pinnen!
Det hela tog 35 min och jag var så nöjd med hans prestation att jag gav mig där. Vid nästa träningsdel sker en stor brytpunkt för det fortsatta arbetet, efter det kommer stora framsteg väldigt snabbt… Vad som hände? Kom tillbaka imorgon så får ni se 😉

Ett svar till “3.1. Följa John…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s