2.1. Trygghetszonen

Fredag morgon den 26 juni 2015

Samma procedur som gårdagen, jag i mitten, han har koll på mig och jag flyttar och driver honom med hjälp av kroppsspråket.

_DSC9775.JPG

 

Vi kör vår dans och jag kommer närmre och närmre, jag kommer så nära att om jag sträckte ut armen skulle jag kunna röra vid honom.

_DSC9812.JPG

Men han är fortfarande skeptisk och jag vill komma ännu närmare innan jag försöker ta på honom. Så står vi där, jag i höjd med hans huvud men kommer inte längre. För att bryta mönstret börjar vi om och han får springa lite igen. Lyssnar på mig bra och jag kan vända honom både till höger och vänster, få honom att öka och sakta ner. När jag bryter hans väg stannar han och vänder sig mot mig. So far so good.

Men så kommer vi till att vara närmare varandra och varje gång jag kommer in i hans ”zon” flyttar han på sig med små små steg. Jag låtsas som ingenting och står kvar, vill inte sätta tryck på honom i det läget. När han slappnar av närmar jag mig honom igen och han tar små små steg åt sidan…nära.JPG

Sådär håller vi på, länge, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, provar olika tekniker: att själv flytta efter med små små steg och att flytta honom mot staketet så han inte ska komma åt sidan, men då backar han istället.

Det har nu gått en timme och jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska göra här och ropar på chefen, Chuck, mästarnas mästare! Fortsättning följer…

Imorgon kommer ett inlägg om Vildhästar vs. Sporthästar och lite ”lastningsproblematik”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s