1.2. Ögonkontakt

Pass 1 del 2 – 25/6 2015
Han har lugnat ner sig något men travar fortfarande runt och håller sig längs staketet. Ena örat är mestadels av tiden vridet mot mig men så fort han släpper mig med öron och blick driver jag på honom. Till slut inser han att han för bekvämlighetens skull ska koncentrera sig på mig.
_DSC9761.JPG
Han fortsätter trava/galoppera i en stor cirkel runt mig och jag bryter hans väg så han vänder, det behövs bara ytterst små signaler för det.
vändning

vändning3

vändning2

Vi håller på så ett tag, han hajar vad det handlar om och till slut stannar han och vänder sig, mot mig. Den kontakten, i det ögonblicket, den känslan går banne mig att ta på!

_DSC9812

Så fortsätter vi en stund, han galopperar, letar lite utvägar emellanåt, har koll på mig, släpper mig, jag driver på och han stannar upp och söker kontakt. Det är små små signaler via kroppsspråket, det behövs bara en axelvridning fel av mig för att få honom att reagera. Känselspröten sitter utanpå och jag får verkligen tänka på hur jag rör mig, ögonkontakten, huvudet högt/lågt, framsidan mot honom och ge efter genom att vrida mig ifrån. Som en dans ungefär.
Jag kom rätt nära honom till slut men gjorde inget försök att försöka ta på honom utan mer att han bara skulle acceptera att jag fanns där. Nöjde oss där och tar vid imorgon…
Dagboksanteckningar från nästa träningstillfälle publiceras imorgon 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s