Möte med Grizzlybjörn, från hästryggen!

Möte med Grizzlybjörn, från hästryggen!

Dagens ritt skulle gå till en plats där forskare grävt fram ett helt skelett från en dinosaurie och vi skulle kolla efter lämningar från dinosauries!

Som alltid när man är ute och rider där så finns det sjukt mycket att se. Det är ett helt annat djup i landskapet än hemma, det tar liksom aldrig slut, ögonen får aldrig nog! Så det är bara att sitta där och vila ögonen på allt och ingenting, det finns en anledning till att Montana kallas Big Sky Country.

Så också idag, strålande sol, vi skrittar på väg till den här lämningen och man vet aldrig vad man får se så ögonen är på span.

Jag ser något i ett buskage snett framför oss till höger, det ser ut som en rygg på ett rådjur. Jag säger till de andra att vänta, så vi stannar.

Kolla där, sa jag, i buskaget, ungefär vid den gula blomman, det var något brunt där…

Alla står stilla och fokuserar på buskaget och den enda blomma som syntes. Ni vet när man intensivt kollar på någonting och söker med blicken, vi står en liten stund och börjar tro att jag kanske inbillade mig.

Då, reser sig en grizzlybjörn ur buskaget, upp på bakbenen och blickar ut över oss!

Shit! Den var gigantisk, vad gör vi nu!?

Jag hann inte mer än blinka förrän Chuck satte av i galopp, MOT björnen!

Fanns inte mycket till betänketid utan vi hängde på, i full galopp, mot björnen som nu också satte av i galopp bort från oss.

Jag tänker att jag detta måste förevigas. Om jag så dör på vägen så måste jag ha denna Grizzly på bild!

Det är liksom ett once in lifetime-moment!

Har en sadelväska med min systemkamera på högersidan, så i full fart, litar jag på att hästen bara följer de andra, håller i mig i sadelhornet med vänsterhanden, fipplar upp låset med högerhanden och greppar kameran. Fick upp kameran, drar av en serie bilder och precis då saktar vi in. Allt gick väldigt fort och nu pratar vi ingen kvalitetsbild vad gäller fotoinställningar. Men jag fick den på bild.

grizzly

Björnen korsar vår väg snett framför oss och ner på andra sidan kullen. Den var närmre oss från början men var så himla snabb, det är svårt att föreställa sig hur en så stor och ”klumpig” björn kan ta sig fram så sjukt fort.

Lite pump i kroppen nu! Chuck verkar obrydd, han har mött grizzly på hästryggen närmare än så här…

Men som livet är, tvära kast, björnen är på andra sidan kullen, vi har saktat av till skritt och lunkar vidare mot vårat mål med dinosaurielämningen, som bara ligger ett stenkast från där vi är. Vi hoppar av hästarna, lämnar dem och börjar leta skelett.

 

2 svar till “Möte med Grizzlybjörn, från hästryggen!

  1. Ping: Vildhäst vs. Sporthäst-lastning… | Projekt Vildhäst·

  2. Ping: Landet för länge sedan-Dinosaurier! | Projekt Vildhäst·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s