Att tänka på vid läsningen

Det är vissa saker som bör kommas ihåg när du läser inläggen om min träning med hästen…

  • Det är svårt att återge allt i text, det blir därmed en förenklad och förkortad version av allt. Har du funderingar om någon specifik situation så fråga/kommentera/maila gärna 🙂

  • Varje träningstillfälle är 1-3 timmar långt och innehåller kortare pauser efter varje nytt moment.

  • Jag förespråkar hjälm vid ridning och vid hantering av unghästar. Varför jag inte har det här finns inget försvarbart svar på. Är du barn och läser det här, gör inte som jag gör, gör som jag säger: Använd hjälm.

  • Min utbildning och erfarenhet av jobb med unghästar? Jag har ingen utbildning i det men jag har ridit in 7 st ponnys/hästar, utbildat två stycken upp till 135 i hoppning, tagit mig an ett antal projekthästar genom åren och hjälper vänner med ”problemhästar”, tillridning och utbildning. Vad det gäller hantering från marken så har jag läst många böcker i ämnet och kollat och inspirerats av youtubeklipp. Den bästa utbildningen har dock varit att kolla när Chuck jobbar med hästarna, live! Finns ingen bok som kommer i närheten av den erfarenheten.

projekthäst

Före & Efter på en av projekthästarna jag haft. Över: Dag 1. Under: ett år senare.

Fiffi
Första gången jag sitter på Fiffi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s