1. Första mötet med vilden!

Pass 1 – 25/6 2015
Den mörka fuxen med en liten vit fläck i pannan blev utvald och vi (jag & Amanda) började sortera ut honom från övriga hästar. Det går till som så:
Vi har två hagar, en grind emellan, ca 25 hästar är på plats i den ena och min gömmer sig bland flocken. Jag fokuserar på bara honom och försöker få honom att röra sig mot och genom grinden. Naturligtvis följer ett 10-tal hästar med. Hälften är i alla fall ute ur leken.
In i nästa hage/korall, håller min med blicken och närmar mig så att han separeras från några stycken, 4 st springer tillbaka till första hagen och Amanda är snabb som grindvakt. Så fortsätter processen, att separera 1-2 i taget och det svåraste är när bara min och en till häst är kvar. Finlir där, att få rätt häst att springa ut genom grinden, vara snabb och gå emellan i exakt rätt ögonblick. Min vänder och Amanda är snabb på att stänga när häst nr. 2 sprungit ut!
Han är ensam kvar i korallen, vi låter honom vara en stund och han springer runt, varv på varv. Jag står i mitten och Amanda vaktar grinden. Varje gång han passerar grinden ser vi hur ögon och öron letar en utväg. Han gör någon rusning mot grinden men Amanda hinner hejda honom.

_DSC9768.JPG

Men så lätt ger han inte upp, det finns ju en till grind, ut mot de stora vida slätterna och han tar sats över järngrind nr. 1. Gör ett försök att hoppa men blir halvt hängandes över grinden som går sönder! Som tur är finns en till grind 2 m bakom och han tvingas tillbaka in till oss!
Vi sätter upp ännu en avspärrning vid den andra grinden och hänger sadelpaddar och annat över för det ska bli lite skräckinjagande, vilket han inte alls tyckte det var!
Amanda fick jobba hårt vid grindarna och när han sprungit en stund lugnar han ner sig och jag kan så smått börja försöka få honom att fokusera på mig…

 

_DSC9765.JPG
Ja, jag är väldigt medveten om min fina bränna och ni kommer därför få finna er i att se mig lite lättklädd framöver. Det är för övrigt 38C varmt den här dagen och kommer fortsätta vara… Kläder är inte ett alternativ och man missar aldrig en chans till att bli lite brunare 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s