Bakgrund

Hur kommer det sig att det blev så här?

Året är 2006, jag har en valack på 10 år vid namn Fighter som jag tävlar med i hoppning upp till 135 och har ridit med i elitlaget några år. Livet tar olika vägar, jag tog studenten och hade ett val om att behålla Fighter och ta ett timjobb för att kunna fortsätta tävla, eller sälja honom, prova på livet utan häst och plugga några år. Jag valde det senare.

prisutdelning

Pengarna jag fick gick till väldigt många bra investeringar och jag lovade bl.a. att bjuda min syster på en resa när hon blev 18 år. Åren gick och min syster hann bli 20år och då fick hon i present en weekendresa till valfri stad i Europa.

Nu ska man kanske också känna till att vi är ganska spontana och handlingskraftiga, jag och Cassandra. Det skulle kosta lika mycket att åka till Paris som till New York. Så vi bestämde NY, men när vi ändå är i USA kan vi ju lika gärna åka till Montana, tyckte vi. Både hade en dröm om att besöka en ranch i USA och det kanske var dags nu!

Vi insåg dock att det var ganska långt mellan NY och Mt, så vi valde Montana. Inte så mycket att snacka om. Sagt och gjort…

Året är nu 2012 och jag började googla på rancher och hittade ett dagboksinlägg från en man som varit i Montana och ridit. Letade rätt på kontaktuppgifterna till mannen i USA och skickade ett mail och frågade om vi fick komma över. Några månader senare stod vi vid en bensinstation vid en motorväg och väntade på att bli upplockade av en cowboy.  Tänkt om vi blivit lurade? (Lite försent att tänka på det nu kanske) Vad har vi gett oss in på? Vi ska bo hos en främmande familj!

_DSC0657.JPG

Den ena gigantiska lastbilen efter den andra dundrade förbi. För att inte tala om hästsläpen!

I en bil kommer, kanske världens trevligaste, ödmjukaste och mest vänliga människa, Cary och plockar upp oss. Bilfärden till ranchen tar 2h; raksträcka, sväng vänster, raksträcka. Vi hann prata om mycket. Som hästentusiast i det materiella Sverige undrade vi hur många hästar de hade, tänkte att sådär en 10-15st…

”Oh”, sa Cary, ”I don´t know, hundreds…”

Jag och Cassandra tittade på varandra och tänkte att, det här är bara början!

Avslutande delen av vägen gick över en icke anlagd grusväg, ut i ingenstans och vi tänkte att ”kan man bo här?” Deras ranch ligger nedanför klippiga bergen, i Blackfeet-reservatet, vackrare än på film.

_DSC0689.JPG

Vi hade kommit till himlen, familjen DeBoo´s! De skulle behöva ett eget inlägg så en närmare presentation av familjen kommer så småning om… Så länge kan ni gå in och kika på hans hemsida eller facebookgrupp: Deboo´s Ranch Adventures.

Vi gjorde vårat livs äventyr, med vildhästar inpå knuten, drivning av boskap till nya betesmarker, brännmärkning av kalvar, rodeo, boxning, möten med indianer, besök i Glacier National Park, ridning till och camping i Klippiga bergen, möten med Grizzlybjörnar, m.m.

En resa som måste upplevas… igen! Så året efter, 2013, tog vi med oss vänner och familj. Ännu en fantastisk resa och jag är såld.

alla.jpg

År 2014 kom lille Jack och när han var ett år fick jag ett ryck, jag måste tillbaka. Nu! Helst igår!

Tre veckor senare var jag på plats igen. Denna gång ensam härifrån men Amanda som jag träffat där tidigare var på plats och vi hade två underbara veckor på ranchen. Det var även denna gång som Projekt Vildhäst började ta form och som denna blogg kommer handla om…

Som ett litet tillägg kan jag nämna att jag åker tillbaka i juni, med en ny grupp som ska få uppleva denna underbara plats; naturen, familjen och friheten. Det finns platser kvar för de som är intresserade av att åka med. Kontakta mig i så fall. Men du bör ha 30 000kr på kontot 😉

Så Tack Fighter som från början gjorde detta möjligt och egentligen är starten till allt! Det gjorde ont i hjärtat att sälja honom, men han fick det bra och inget ont som inte har något gott med sig! ❤

Ett svar till “Bakgrund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s